Nyheter

OMORGANISATION

Förändrad organisation och ledning på Sjöriket

 

För en månad sedan, den 1 maj, sjösattes företagets nya ledningsorganisation. Den innebär att Elisabeth Persson har ett verksamhetsansvar för driften på Sjöriket, Lena Alm arbetar med vakanshantering, inköp, system och underhåll och Lotta Johanssons huvudsakliga fokus ligger på våra befintliga och att etablera nya kundrelationer.

De tre ledarna finns på plats i verksamheten precis som tidigare och kommer arbeta för att renodla uppdragen i sina respektive roller. Med den nya organisationen ges företaget större möjligheter att uppnå företagets mål och vision men även stärkas och utvecklas inom områden som bland annat rör arbetsmiljö, hållbarhet, marknad, ekonomi och kvalitet.

Förändringen är sista ledet i en större organisationsförändring som sjösattes i mars månad då vi började arbeta geografiskt över staden, åtta arbetslag blev fem.

Sjörikets styrelse ser positivt på den nya organisationen som de tror kommer bidra till att förstärka företaget inför framtida utmaningar.

——————————————————————

1 vecka sedan

Sjöriket AB

Livet som företagare igår förberedde delar av styrelsen flygblad till Ljungby stads äldre idag semester 🌞 ... Läs merLäs mindre

Läs på Facebook

2 Veckor sedan

Sjöriket AB

Som en start på helgen tänkte jag berätta lite om mig själv. Mitt namn är Amanda och jag är 18 år. Till hösten börjar jag mitt 3:e år på Sunnerbogymnasiet där jag läser Vård- och omsorgsprogrammet och utbildar mig till undersköterska. På fritiden gillar jag att vara aktiv och träna taekwondo.

Jag ser framemot att fortsätta min sommar på Sjöriket och vill önska er alla en trevlig helg och semester!☀️🎉
... Läs merLäs mindre

Läs på Facebook

2 Veckor sedan

Sjöriket AB

Hejsan!! Mitt namn är Amanda. Jag är 18 år och jobbar som vårdbiträde på sjöriket. Mig kommer ni få lära känna och få se mer av i sommar. ☀️🌸 ... Läs merLäs mindre

Läs på Facebook

3 Veckor sedan

Sjöriket AB

🌸Varför valde jag Sjöriket som sommarjobb?🌸
- Jag valde att arbeta på Sjöriket för jag tycker det är roligt att arbeta med äldre, att få vara en hjälpande hand och att försöka underlätta deras vardag. Dessutom får man otroligt mycket skratt, roliga historier och tacksamhet tillbaka när man arbetar med äldre😃
... Läs merLäs mindre

Läs på Facebook

Events på gång:

juli 2021
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Äntligen har vi vågat oss på att boka in lite kundmöten i form av tre sensommarcafé-träffar i augusti och september

Save the date:

11 augusti Märtas Café Gästgivaregården

25 augusti Allsång i Pingskyrkan med fika

8 september Grill på Sjöriket

Mer info kommer inom kort.

Angående Coronaviruset (Covid-19)

 

Sjöriket följer noga situationen med Coronaviruset i Sverige och runt om i världen och har vidtagit en rad åtgärder med anledning av läget. Vi har en organisation och beredskap för kriser såsom smittsam sjukdom.

 

Sjörikets arbetssätt för att förhindra smittspridning

Att förhindra infektioner är en viktig del av vård- och omsorgsarbetet. Äldre är en utsatt grupp och på Sjöriket har vi vana och rutin att hantera smittsamma virus, exempelvis vid säsongsinfluensan. Vi följer nogsamt utvecklingen kring coronaviruset (Covid-19) och efterlever Folkhälsomyndighetens rekommendationer i vår verksamhet.

En av de viktigaste åtgärderna är att hålla god handhygien och följa de basala hygienrutiner som alltid gäller i vård- och omsorgsarbetet. Samtidigt är vi beredda att vidta ytterligare åtgärder om det skulle krävas.

Medarbetare som uppvisar sjukdomssymtom ska inte vistas i verksamheterna, detta gäller alltid. Just nu är vi särskilt uppmärksamma på symtom som hosta, feber och huvudvärk. Vi har även stängt vår lokal för besök från utomstående och desinficerar utifrån rutin, dörrar och handtag dagligen i lokalen.

Vilka biståndsbedömda insatser påverkas

Handling

All handling som vi idag utför i samband med promenader ställs in. Kunder hänvisas till webbhandling på Maxi Ica alternativt beställa varor via Thages livs.

Varma måltider

I dagsläge sker endast leverans från Ljungby Catering på vardagar. Från Brunnsgården levereras endast kall mat från och med den 16 mars 2020.

 

Övrigt

Nära och kära

Har du en anhörig som känner sig sjuk eller misstänker sig ha varit i kontakt med en smittad person? Be dem då avstå från att besöka dig tills de med säkerhet känner sig friska.

Utflykt med Sjöriket

Planerad utflykt till Arenan 23 mars 2020 ställs in.

Frågor

Kontakta gärna Lena Alm eller Elisabeth Persson på tel. 0372-131 11. Se även www.folkhalsomyndigheten.se för mer information.